Werkwijze en service

Bij Trimsalon Kynotrim staat het welbevinden van uw dier hoog in het vaandel. Er wordt dan ook alles aan gedaan om de trimbeurt zo aangenaam mogelijk te maken. Zo mag de hond tijdens de behandeling regelmatig even rondlopen in de trimsalon. De trimbeurt duurt vrij lang, dus even “de benen strekken” is voor de hond ook prettig. Ook wordt uw dier regelmatig tijdens de trimbeurt beloond met een aai, een “goed zo!” of met een lekkernij om zijn/haar goede gedrag in de trimsalon te belonen.

Hygiëne in de trimsalon vinden wij ook ontzettend belangrijk. Een goede hygiëne is belangrijk voor een goede werksfeer, maar ook voor het tegengaan van overdracht van besmettelijke aandoeningen en parasieten. Bij Trimsalon Kynotrim werken wij dan ook volgens een vast schoonmaakprotocol.

Bij Trimsalon Kynotrim zijn alle rassen en rasloze dieren van harte welkom, ook de grote zware hondenrassen, zoals de Newfoundlander, Sint Bernard, etc. In veel trimsalons worden ze geweigerd in verband met het zware werk wat bij deze rassen komt kijken. Zo’n hond kan toch al snel 65-100kg wegen en is dan moeilijk op de trimtafel te krijgen.
Bij Trimsalon Kynotrim maken wij gebruik van de nieuwste apparatuur, zoals een elektrisch in hoogte verstelbare trimtafels en baden. Dit maakt het mogelijk om ook deze ‘zware jongens’ van de benodigde vachtverzorging te voorzien.

Bij een volledige trimbeurt hoort ook het wassen en föhnen, het uitplukken en schoonmaken van de oren, nagels knippen, indien nodig anaalklieren behandelen en indien mogelijk tandsteen verwijderen.

Uw hond wordt bij ons geheel volgens uw wens gewassen, geföhnd en in model geknipt of getrimd. Wij werken daarbij zoveel mogelijk volgens de gangbare trimschema’s.

U kunt bij ons terecht voor het scheren, knippen, effileren, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen, ontklitten en ontwollen van uw hond, kat, konijn of cavia.

Tevens kunt u ook terecht voor een goedkopere tussenbeurt om bijvoorbeeld de ogen vrij te knippen, de voeten weer in model te knippen, oren te plukken, etc. Vraag Trimsalon Kynotrim naar de uitgebreide mogelijkheden van tussenbeurten.

Natuurlijk is uw dier ook welkom voor alleen nagels knippen, tandsteen verwijderen, anaalklieren behandelen, oren uitplukken en/of schoonmaken, tanden knippen (konijn), wassen en ontklitten, etc.

Daarnaast zijn bij Trimsalon Kynotrim alle rassen en rasloze katten, konijnen en cavia’s van harte welkom. Ook deze dieren kunnen ernstig verharen en verder kunnen de (half)langharige soorten zoals de Persische kat, Maine Coon, Noorse boskat, Angorakonijn, Voskonijn, sheltie, coronet en tessel ernstig in de klit raken. In de trimsalon kunnen we uw konijn/kat/cavia desgewenst kammen, borstelen, ontklitten, wassen, föhnen en indien nodig scheren.

Alle honden, katten, konijnen en cavia’s verdienen hun eigen specifieke vachtverzorging. Dierenwinkels kunnen u vaak niet het juiste advies geven over hoe u de vacht van uw geliefde huisdier moet verzorgen. U komt dan vervolgens met de verkeerde borstels en kammen thuis. En wij krijgen na een tijdje een verklit dier in de trimsalon.
Wij zijn gespecialiseerd in de vachtverzorging van honden, katten, konijnen èn cavia’s en daar hoort ook een verkoopassortiment van vachtverzorgingsproducten bij. Kom eens bij ons langs voor vrijblijvend advies over de vachtverzorging van uw dier. Desgewenst kunnen wij u demonstreren hoe u het beste kunt kammen en borstelen.

Zodra uw dier klaar is, wordt u gebeld om hem op te halen. Hierdoor voorkomen we dat uw dier onnodig lang in de trimsalon moet verblijven.

Call Now Button