Anaalklieren legen

Zit uw hond voortdurend aan zijn anus te likken? Of sleept hij met zijn kontje over de grond? Dan zijn mogelijk zijn anaalklieren te vol.

De anaalklieren zijn 2 klieren die zich aan weerszijden van de anus van de hond bevinden. Deze klieren produceren een sterk ruikende vloeistof die normaliter tijdens het ontlasten mee naar buiten wordt gemasseerd. Soms gaat dit niet zo goed, doordat de hond bijvoorbeeld een tijdje zachte ontlasting gehad heeft. De anaalklieren raken dan overvuld en dit geeft jeuk en irritatie met uiteindelijk een anaalklierabces als gevolg. Door de anaalklieren op tijd te legen wordt een abces in veel gevallen voorkomen. Daarentegen moeten de anaalklieren niet onnodig geleegd worden om verergering van de regelmaat van de klachten te voorkomen. In geval van een anaalklierabces zit er naast de anus een grote, pijnlijk,  rode bult of zelfs een open wond, welke door een dierenarts behandeld dient te worden.

Het legen van de anaalklieren worden dan ook, alleen op verzoek en indien de hond er last van heeft, geleegd. Bij een was- of trimbeurt zit dit bij de prijs inbegrepen. U kunt echter ook alleen voor het legen van de anaalklieren naar de salon komen. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Het is zo gebeurd en u kunt erop wachten.

Call Now Button