Nagels knippen

Hoort u tijdens het lopen de hond tikken op de vloer of zit uw hond wel eens op zijn nagels te bijten? Of staan zijn nagels scheef of blijft hij wel eens ergens aan hangen met zijn nagels? Dan zijn de nagels waarschijnlijk te lang en is het verstandig om deze te laten knippen.

Bij onvoldoende beweging op een harde ondergrond en bij een afwijkende stand van de voeten komt het wel eens voor dat de nagels niet goed afslijten. Houdt daarom vooral bij kleine hondjes en oudere honden de lengte van de nagels goed in de gaten te houden. Daarnaast hebben alle honden aan de binnenzijde van de voorpoten een nageltje dat iets hoger zit en niet de grond raakt, het zogenaamde duimpje. Doordat deze niet de grond raakt, kan deze nooit afslijten op de grond en zal bijgeknipt moeten worden. Gebeurt dit niet, dan bestaat het risico dat de nagel zo lang wordt en scheurt of in de huid groeit. Sommige honden hebben ook zo’n nageltje aan de achterpoot zitten. Zo’n nagel aan de achterpoot noem je hubertusklauw of wolfsklauw. Enkele Franse Herdershonden, zoals de Briard en de Beauceron, behoren volgens de rasstandaard zelfs 2 van deze wolfsklauwen aan elke achterpoot te hebben. Ook deze nagels kunnen ingroeien of afscheuren. Laat deze dus regelmatig knippen.

Bij Trimsalon Kynotrim worden uiteraard bij elke trim- of wasbeurt de nagels nagekeken en indien nodig geknipt. Natuurlijk is dit bij de prijs van de trim- of wasbeurt inbegrepen. U kunt echter ook zonder afspraak met uw hond langskomen om de nagels te laten knippen. Dit is zo gebeurd. U kunt er dus op wachten.

Call Now Button