Trimbeurt

Trimmen is in de eerste plaats het verwijderen van de oude (dode) vacht en tevens het reguleren van een te overvloedige haargroei waar de hond last van kan hebben. Dat gebeurt door gebruik te maken van de verschillende trimtechnieken die er zijn. De trimtechnieken worden ook wel gebruikt om de vacht te modelleren. Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren, knippen, effileren, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen, ontklitten en ontwollen.

Wij trimmen uw hond volgens de rasstandaard en houden daarbij rekening met uw persoonlijke wensen. Voorafgaand aan de trimbeurt zullen wij grondig met u bespreken wat de mogelijkheden zijn en wat uw wensen zijn. Wij beschikken over diverse modellenboeken om te laten zien hoe uw hond er na de trimbeurt uit gaat zien.

Alle honden worden tijdens de trimbeurt gewassen, geföhnd en volledig ontklit. Uiteraard worden tijdens de trimbeurt de nagels van de hond altijd nagekeken en indien nodig geknipt. Tevens worden oren, indien nodig, uitgeplukt en schoongemaakt. Ook kunnen wij tijdens de trimbeurt de anaalklieren legen. Dit wordt alleen op verzoek gedaan, als de hond er last van heeft. Natuurlijk is dit alles dan bij de prijs inbegrepen. Ruwharige honden, die geplukt of gestript worden, worden echter niet standaard gewassen in verband met het ontstaan van eventuele huidproblemen na het plukken ten gevolge van het wassen.

Call Now Button