Tandsteen verwijderen

Heeft uw hond bruine aanslag op de tanden of moeite met eten? Of stinkt hij uit zijn mond? Dan heeft uw hond waarschijnlijk last van tandsteen.

Het gebit van uw huisdier heeft, net als uw eigen gebit, regelmatig verzorging nodig. Zonder regelmatige gebitsverzorging, zoals tandenpoetsen, harde brokken eten en/of op botjes kauwen, zal er tandplak ontstaan op de tanden, wat later tandsteen wordt. Tandplak en tandsteen zitten vol bacteriën en veroorzaken snel tandvleesontsteking met de bijbehorende vieze geur. Het tandsteen zorgt ervoor dat het tandvlees uiteindelijk terugtrekt, waardoor tandwortels bloot komen te liggen en tanden los gaan zitten. Eenmaal ontstane schade is helaas niet meer te herstellen.

Het beste zou zijn als u dagelijks het gebit van uw hond zou kunnen poesten om te voorkomen dat tandplak tandsteen wordt. Tandsteen is met poesten niet meer te verwijderen en zal dus op een andere manier verwijderd moeten worden. Op verzoek kunnen wij het gebit van uw hond nakijken op de aanwezigheid van tandsteen. Indien het dier het toelaat, kunnen wij het tandsteen met een speciale tandsteenverwijderaar verwijderen. Het verwijderen van tandsteen is een klus, waarbij voorzichtig en geconcentreerd te werk gegaan moet worden. De behandeling wordt namelijk zonder narcose uitgevoerd. Het dier zou dus kunnen gaan bijten of terug gaan trekken, wat het tandsteen verwijderen onmogelijk maakt. Laat de hond het wel toe om het tandsteen te verwijderen, dan zit het bij de prijs van een was- of trimbeurt inbegrepen (let op: deze behandeling wordt niet standaard gedaan, maar alleen op verzoek). U kunt echter ook alleen het gebit van uw hond laten reinigen. U dient hiervoor wel even een afspraak te maken, zodat wij een trimtafel voor uw hond beschikbaar hebben. De kosten voor het verwijderen van tandsteen bedragen €15,00.

Indien de hond het niet toelaat, er teveel tandsteen op de tanden zit, tanden loszitten of dat het tandvlees flink ontstoken is, zullen wij u doorverwijzen naar de dierenarts voor een behandeling onder narcose met bijbehorende medicijnen om het gebit zo optimaal mogelijk te herstellen.

Call Now Button