Wat gebeurt er in de trimsalon?

Wanneer u voor het eerst bij Trimsalon Kynotrim komt, zullen we eerst kennismaken met zowel u als het dier. Er wordt een klantenkaart met de belangrijkste gegevens gemaakt, terwijl de hond alvast mag rondsnuffelen in de trimsalon.

Wanneer u uw dier voor een trimbeurt naar de trimsalon brengt, moet u hem, afhankelijk van de behandeling, voor enkele uren bij ons laten. Dit kan, zeker bij de eerste keer, voor u vervelend zijn om te doen. Het is toch uw geliefde viervoeter. Het is dan ook fijner voor het dier om het afscheid zo kort mogelijk te maken. Hoe langer u hem blijft knuffelen, hoe onzekerder uw dier wordt. Geloof ons, uw dier is bij ons echt in goede handen!

Zodra u de deur uit bent, zetten we het dier op de trimtafel. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste dieren zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. Zelfs de dieren die thuis op de vlucht slaan wanneer ze het baasje aan zien komen met een borstel, gedragen zich vaak voortreffelijk in de trimsalon. Een vreemde situatie en omgeving doen dan wonderen en hier geldt toch weer…”vreemde ogen dwingen”.

Op de trimtafel zullen wij uw dier, afhankelijk van de vachtsoort, in model trimmen. Voor de meeste dieren is de trimbeurt inclusief wasbeurt. Uw dier wordt dan in een speciaal bad gewassen en vervolgens behandeld met een waterblazer, waarna het dier geheel droog geföhnd wordt. Gelijktijdig wordt het dier grondig doorgeborsteld en ontklit. Na het wassen kan het dier verder afgewerkt worden en in model gebracht worden.

Bij een volledige trimbeurt worden tevens de nagels geknipt, oren uitgeplukt en schoongemaakt en indien nodig en alleen op speciaal verzoek van de eigenaar, worden de anaalklieren geleegd en tandsteen van de tanden verwijderd.

Zodra uw dier klaar is, bellen wij u weer op, zodat u zo snel mogelijk uw dier weer op kunt komen halen. Uw dier zit hierdoor niet onnodig lang bij ons in de trimsalon.

Na het trimmen kan het zo zijn dat uw dier zich een beetje vreemd gedraagt; zoals springen, met de kop schudden en zijn eigen lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen. Uw dier moet ook even wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en het “gevoel”.

Pas bij het ophalen dient u af te rekenen. U kunt bij ons zowel pinnen als contant betalen. Indien u nog vragen heeft dan horen wij het graag.

Tot ziens bij Trimsalon Kynotrim!

Call Now Button