Trimbeurt

Naast kortharige konijnen bestaan er ook langharige konijn, zoals de Teddy Widder en Angora. De zachte vacht kan behoorlijk lang worden, maar vooral ook snel in de klit raken. Deze vachten behoren intensief verzorgd te worden en een regelmatige trimbeurt is daarbij onmisbaar.

Konijnen kun je kammen, plukken, korter knippen of kortscheren. Welke trimtechniek er toegepast wordt, is afhankelijk van de vachtsoort en de toestand waarin de vacht verkeert. Kleine klitjes kunnen wij eruit kammen, maar een konijn volledig ontklitten is onmogelijk. Het is te stressvol voor het konijn en daarnaast is de huid van een konijn heel dun, waardoor de huid heel snel kan gaan scheuren. Indien het konijn dus teveel verklit of zelfs vervilt is, zullen wij het konijn geheel of gedeeltelijk gaan scheren.

Heeft u het konijn goed bij kunnen houden, dan kunnen wij het konijn ook in model knippen. De vacht wordt dan wel veel minder kort dan bij scheren en zal het konijn ook weer sneller toe zijn aan een trimbeurt.

Bij sommige konijnen groeien er veel dode doffe pluisharen boven de normale vacht uit. Deze pluisharen zijn vaak makkelijk te plukken, waardoor een mooie glanzende kortere vacht eronder vandaan komt.

Konijnen worden daarentegen nooit gewassen, aangezien dit heel stressvol is voor het konijn.

Uiteraard worden de nagels wel standaard nagekeken en indien nodig geknipt. Dit is dan bij de prijs inbegrepen. Wij trimmen konijnen met z’n tweeën. Een persoon houdt het konijn vast en houdt hem in de gaten de ander is aan het trimmen. Dit is voor de veiligheid van het konijn en om de behandelduur zo kort mogelijk te houden voor het konijn. Konijnen zijn erg stressgevoelig en vliegensvlug. Met een paar extra handen proberen wij de trimbeurt zo comfortabel en veilig mogelijk voor het konijn te laten verlopen. De kosten voor het trimmen van een konijn bedragen vanaf €55,00.

Call Now Button