Wat is Trimsalon Kynotrim voor een bedrijf?
Trimsalon Kynotrim geeft vachtverzorging aan honden, katten, konijnen en cavia’s. Kynotrim kan dus ook een hondensalon, hondentrimsalon, kattentrimsalon, kattensalon, hondentoiletteerbedrijf, hondenkapper, enzovoorts genoemd worden.
Wie komen er bij Trimsalon Kynotrim?
Onze klanten komen over het algemeen uit de directe omgeving zoals Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Dukenburg, Hatert en Alverna, maar ook uit verdere plaatsen zoals Winssen, Ewijk, Weurt, Arnhem, Elst, Lent, Deest, Afferden, Hernen, Bergharen, Malden, Ooij, Molenhoek, Groesbeek, Millingen, Overasselt, Bemmel, Huissen, Oosterhout, Beek, Grave, Cuijk, Ravenstein, Druten, Balgoij, etc. Kortom een groot gedeelte van Gelderland.
Waarom heeft de trimsalon zoveel gegevens nodig van u en uw dier?
In geval van nood hebben wij gegevens nodig van u en uw dier. Mocht er iets gebeuren (dieren kunnen een aandoening hebben, zoals hartproblemen, epilepsie etc.) dan kunnen wij bij uw eigen of de dichtstbijzijnde dienstdoende dierenarts om advies of hulp vragen. Ook bij ongelukjes (dieren blijven dieren en kunnen onverwachte bewegingen maken…) is het noodzakelijk om deze gegevens te hebben om meteen actie te kunnen ondernemen.
Op welke leeftijd kan een puppy of kitten voor het eerst getrimd worden?
Het beste is als de pup of kitten ongeveer 3 maanden oud is. Wacht er niet te lang mee, omdat dit ook bij de socialisatie van een pup/kitten hoort. De meeste mensen wachten te lang voor een eerste trimbeurt, met als gevolg dat de pup klitten heeft en geen eerste leuke ervaring krijgt met het trimmen.
Kan een hond naar de trimsalon als het koud weer is?
Natuurlijk kan een hond ook getrimd worden als het koud weer is. De meeste mensen wachten dan om hun hond te brengen, maar als het koud weer is en de hond is getrimd is het natuurlijk niet de bedoeling dat de mensen met het uitlaten van de hond dan een half uur staan te kletsen terwijl de hond dan stilstaat, zolang de hond in beweging blijft, is er niets aan de hand. Daarnaast betekent trimmen niet alleen “het kortknippen van een hond”. U kunt de hond ook brengen voor een borstel-, kam-, ontklit-, was-, föhn- en/of tussenbeurt.
Doet het plukken van een hond pijn?
Als de vacht plukrijp is, heeft de hond er absoluut geen pijn van. De meeste honden vinden het plukken zelfs prettig, omdat de rijpe vacht ook meestal jeuk met zich mee brengt.
Wordt mijn hond/kat verdoofd tijdens de behandeling?
Natuurlijk wordt uw hond/kat niet verdoofd tijdens de behandeling. Dit is ook niet mogelijk, want een verdoving mag alleen toegediend worden door een dierenarts. Daarnaast willen wij de honden graag staand op de trimtafel hebben om hem in een mooi model te kunnen trimmen. Een hond die slap op tafel ligt te slapen is niet te doen. Met een hoop geduld, rust en goede voorzieningen kan zelfs de moeilijkste hond of kat getrimd worden. Bij het trimmen van katten werken wij met z’n tweeën; de een houdt de kat vast en de ander doet het trimwerk.
Wordt mijn hond vastgezet op de trimtafel?
Ja meestal wordt de hond vastgezet op tafel. Dit is voor de veiligheid van uw hond, zodat hij er niet van af kan springen, met alle gevolgen van dien. Daarnaast geeft het de hond tijdens de trimbeurt een hoop rust, omdat hij niet steeds in de ideale houding “gezet” hoeft te worden.
Kun je ook terecht voor alleen nagels knippen of de anaalklieren leegdrukken?
Ja u kunt zelfs zonder afspraak terecht voor het knippen van de nagels, de anaaklieren legen of een teek verwijderen. U hoeft daarvoor niet speciaal naar de dierenarts. Tevens kunt u bij ons terecht voor alleen een was-, borstel- of kambeurt, haren uit de oren laten halen of tandsteen verwijderen. Hier dient u wel even een afspraak vor te maken. Tevens kunt u bij ons terecht voor vijblijvend advies over de vachtverzorging van uw dier.
Kan ook een kortharige hond, kat, konijn of cavia terecht in de trimsalon?
Ja zelfs de kortharige dieren kunnen flink in de rui gaan. De trimsalon kan u helpen de ruiperiode te versnellen, zodat u niet onnodig lang veel haren in huis blijft vinden.
Kun je ook terecht voor alleen een wasbeurt?
Ja, ook voor alleen maar wassen kan uw dier bij ons terecht en vooral als het grotere honden zijn, wordt dit voor veel mensen een probleem om dit in de eigen badkamer te doen.
Verkoopt de trimsalon ook vachtverzorgingsproducten?
Het is zelfs het beste als u voor deze producten naar een trimsalon gaat. In de trimsalon staan mensen met een gedegen opleiding voor u klaar om u professioneel advies te geven met betrekking tot uw eigen dier. In de meeste dierenwinkels geven ze je maar wat mee zonder te kijken wat voor vachtstructuur uw dier heeft. Er zijn veel verschillende producten van shampoo’s tot borstels en kammen en elke vachtsoort verdient zijn eigen specifieke verzorging.
Welke vachtverzorgingsproducten worden er verkocht?
U kunt bij ons terecht voor verschillende shampoo’s zoals hondenshampoo’s, kattenshampoo’s, caviashampoo’s, konijnenshampoo’s, droogshampoo’s en conditioners, maar ook voor verscheidene borstels en kammen, nagelkniptangen en tekentangen, parfums, vlooienbestrijdingsmiddelen, tekenbestrijdingsmiddelen, hondenhanddoeken, gebitsverzorgingssets, etc.
Komen er alleen lieve rustige dieren in de salon?
Nee, ook wij hebben net als u wel eens te maken met dieren die niet blij zijn met een borstel- of ontklitbeurt. Met een hoop rust en geduld kunnen wij een hoop bereiken, maar soms is een boze stem of zelfs een muilkorf nodig om ons werk te kunnen doen. Wij streven ernaar dat elk dier, zelfs het agressiefste, ongeduldigste, luidruchtigste en/of drukste dier, de nodige vachtverzorging kan krijgen.
Wordt de trimster nooit eens gebeten?
Ook wij hebben wel eens te maken met dieren die willen bijten. Helaas moeten wij ook vervelende dingen doen, zoals ontklitten. Sommige dieren hebben een trauma ontwikkeld voor bijvoorbeeld nagels knippen. Met een hoop rust en geduld kunnen we toch een hoop voor elkaar krijgen en het dier op zijn gemak stellen. Maar soms is dat niet voldoende en moeten we toch een muilkorfje om doen om te voorkomen dat het dier ons kan bijten. Gelukkig dreigen de meeste dieren eerst een hoop voordat er gebeten wordt. Met deze kennis en ervaring kunnen wij als trimster toch een hoop bijtincidenten voorkomen. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kunnen óók wij gebeten worden.