Massage

Massage wordt bij de mens vaak als ontspannend ervaren en kan een genezende werking hebben na blessures en ongelukken. Bij dieren geldt dit ook. Een goede massage kan een evenwicht tussen lichaam en geest tot stand brengen, activeert het genezingsproces, heft spanning en kramp op, stimuleert de doorbloeding en versterkt het afweersysteem. Massage kan ook het zelfvertrouwen van uw dier verbeteren en meer vertrouwen tussen u en uw dier geven. Tevens kan massage ook blokkades opheffen en bovendien als ondersteuning bij veel ziekten wonderen teweegbrengen.

Massage is een ondersteunende en aanvullende behandeling

Massage kan echter nooit een bezoek aan de dierenarts vervangen in geval van ziekte of bij een ongeluk. U moet altijd naar de dierenarts gaan voor een goede diagnose. Massage is een ondersteunende en aanvullende behandeling om pijn bij uw dier te verlichten, een genezing te bespoedigen of medicijnen af te bouwen.

Niet zomaar een massage

Een goede massage voldoet aan een aantal eisen. Zo heeft elke massage een doel, een soort warming-up en een cooling-down. Men kan niet zomaar klakkeloos masseren. In het ergste geval zou het de aandoening kunnen versterken. Massage omvat verscheidene grepen, met ieder zijn eigen sterktes en toepasbaarheid. Een goede massage vergt oefening en kennis van de anatomie van het dierlijk lichaam.

Massage bij Hondensalon Kynotrim

In de trimsalon moeten honden vaak lange tijd op de trimtafel staan, zitten of liggen en daarbij ook nog wel eens een poot optillen om deze te kunnen trimmen, etc. Met name zwaarlijvige en/of oudere dieren of dieren met een rug of pootaandoening kunnen hier last van krijgen en soms na een lange trimbeurt zelfs iets mank lopen. In dit geval zou een massage verlichting kunnen bieden. Daarnaast zouden we door middel van massage stress en spanning kunnen verminderen. Indien nodig en mogelijk passen we de massagemethode in de trimsalon toe om onze viervoeters zo veel mogelijk een behaaglijke trimbeurt te kunnen bieden. Deze massage is een aanvulling op de trimbeurt en is bij de prijs inbegrepen. Sigrid Nauta beschikt hiervoor over een certificaat Hondenmassage.

Call Now Button