Aangesloten bij de ABHB

ABHB is de afkorting voor de Algemene Belangenvereniging Hondentoiletteer Bedrijf en is de Nederlandse vakvereniging van gediplomeerde hondentrimmers.

De ABHB is opgericht op 27 maart 1991 en is ontstaan uit een behoefte om specifieke, vakgerichte informatie en kennis onder trimmers te verspreiden. De ABHB is een unieke vereniging. Alle bestuursleden zijn zelf trimmers. Daarom is het een vereniging “voor en door trimmers”.

Het doel van de ABHB is de belangenbehartiging van de officieel gevestigde en gediplomeerde trimmer en het “bewaken” van kwaliteit door middel van: een vakblad, specialisatiecursussen, EHBO-cursussen, vasthouden aan diploma-eisen en promotie van en voorlichting over ons vak richting de consument.

De minister heeft in januari 1996 de vakbekwaamheidseisen voor het trimmersvak afgeschaft, maar de ABHB houdt vast aan deze eisen en aan een vakdiploma. Het logo staat voor vakmanschap: een trimmer aangesloten bij de ABHB is niet alleen maar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar is altijd gediplomeerd. De ABHB maakt zich hard voor een erkend vakbekwaamheidsdiploma. Zeker gezien de grote hoeveelheid aan trimopleidingen vinden we een controleerbaar kwaliteitskeurmerk heel belangrijk.

De bij de ABHB aangesloten trimsalons zijn te herkennen aan het gele ABHB-vignet. Bij een bij de ABHB aangesloten trimsalon is uw dier altijd in handen van een gediplomeerd trimster.

ABHB

 

Call Now Button